Testo iz sesekljanega lososa
Priprava recepta
Ribji file očistimo, okisamo in posolimo, na drobno ga narežemo, zmeljemo s strojčkom in pustimo počivati eno uro na hladnem. Medtem na drobne kocke narežemo slanino in čebulo, ju dušimo in dodamo skupaj z namočenimi in dobro ožetimi žemljami in začimbami k sesekljani masi. Nato vse skupaj dobro premešamo in še enkrat zmeljemo s strojčkom. Testo potem v skledi gnetemo tako dolgo, da se loči od sklede.
Nasvet
Nasveti za uporabo: - z navlaženimi rokami oblikujemo cmoke, jih kuhamo približno 6 minut in pripravimo s kaprno ali zeliščno omako - oblikujemo polpete, jih povaljamo v drobtinah in porjavimo na vročem olju po obeh straneh - s testom napolnimo nameščen podolgovat model ali model za puding ter skuhamo nad paro - oblikujemo cmoke za juho in jih kuhamo v juhi 5 minut