Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Cvetlična bageta z zeliščno skuto

Zelenjavne jedi
Skuta

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

po 1 vejico peteršilja,
bazilike in krebuljice
4 do 5 stebelc drobnjaka
po 2 do 3 vejice timijana in origana
1 šalotko
100 g skute
sol in sveže mlet poper
cvetove borage in sivke
5 cvetov kapucink
15 listov kapucink
1 bageto (francosko štruco)
majhen kozarček oliv brez koščic

Priprava recepta

1. Zelišča operite in otresite do suhega. Listke peteršilja, bazilike in krebuljice potrgajte s pecljev in jih drobno sesekljajte. Drobnjak zrežite na drobna kolesca. Šalotko olupite in jo z ostrim nožem zelo drobno sesekljajte. Drobno zrezane začimbe vmešajte v skuto in jo pikantno začinite s soljo in poprom.
2. Preberite cvetove sivke in borage. Listke kapucinke operite in otresite do suhega. Cvetove sivke potrgajte z lata. Velik krožnik obložite z listi kapucinke. Bageto narežite na rezine in jih namažite z zeliščno skuto. Na vsako položite vejico ali cvet origana, timijana ali borage ali list kapucinke. Na kruhke z origanom ali s timijanom položite po eno olivo. Cvetlične rezine na krožniku okrasite z listi in s cvetovi kapucinke ter ponudite.

Nasvet

Priprava: približno 15 minut; na osebo približno 360 kcal; B: 12 g, M: 5 g, OH: 65 g. Dodaten namig Divja zelišča in cvetovi ... so prave delikatese. Solato okrasite s sveže natrganimi cvetovi regrata, regačice ali kislice ter s pisanimi cvetovi kapucinke. Pazite le, da jih boste nabirali tam, kjer zemlja ni bila škropljena ali gnojena. Izogibajte se bližini cest, njiv in vinogradov.

Oglejte si sorodne recepte
Skutini medaljončki
Skutni štruklji
Skutina torta
Skutni zavitek
Skutno smetanova torta z limonino kremo
Torta iz brusnic s skutno kremo
Oglejte si tudi
Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Ohrovtov narastek s sirom
Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Ohrovtov narastek s sirom

Zelenjavne jedi

Guacamole – namaz iz avokada

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top