Cvetlična bageta z zeliščno skuto







Priprava recepta
1. Zelišča operite in otresite do suhega. Listke peteršilja, bazilike in krebuljice potrgajte s pecljev in jih drobno sesekljajte. Drobnjak zrežite na drobna kolesca. Šalotko olupite in jo z ostrim nožem zelo drobno sesekljajte. Drobno zrezane začimbe vmešajte v skuto in jo pikantno začinite s soljo in poprom.
2. Preberite cvetove sivke in borage. Listke kapucinke operite in otresite do suhega. Cvetove sivke potrgajte z lata. Velik krožnik obložite z listi kapucinke. Bageto narežite na rezine in jih namažite z zeliščno skuto. Na vsako položite vejico ali cvet origana, timijana ali borage ali list kapucinke. Na kruhke z origanom ali s timijanom položite po eno olivo. Cvetlične rezine na krožniku okrasite z listi in s cvetovi kapucinke ter ponudite.
Nasvet
Priprava: približno 15 minut; na osebo približno 360 kcal; B: 12 g, M: 5 g, OH: 65 g. Dodaten namig Divja zelišča in cvetovi ... so prave delikatese. Solato okrasite s sveže natrganimi cvetovi regrata, regačice ali kislice ter s pisanimi cvetovi kapucinke. Pazite le, da jih boste nabirali tam, kjer zemlja ni bila škropljena ali gnojena. Izogibajte se bližini cest, njiv in vinogradov.