Telečja kračica na milanski način (Ossobuco alla milanese)







Priprava recepta
Telečjo kračico naj vam mesar nažaga na 4-5 cm debele kose (ploščice). Doma jih skrbno operite, osušite in povaljajte v moki. čebulo narežite na rezine. Paradižnik oparite z vrelo vodo, in ju olupite in narežite na majhne kosce.
V ponvi spustite maslo in v njem pražite čebulo, da rahlo porjavi. Potem jo poberite iz masla. Meso na hitro opecite v maslu in sicer na obeh straneh. Dodajte praženo čebulo in paradižnik, zalijte z vinom in po okusu solite in poprajte. Ponev pokrijte in počasi dušite pri zmerni temperaturi. Meso oziroma kračico tu in tam obrnite. Po potrebi dolijte še malo vode in pazite, da se jed ne prismodi. Limono tanko olupite in jo prav na drobno sesekljajte s sardelnimi fileji in s petršiljem. Ko se vam zdi, da bo jed kmalu kuhana dodajte te sesekljane sestavine in dušite še deset minut.