Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Telečja kračica na milanski način (Ossobuco alla milanese)

Jedi iz govedine, Mesne jedi
Teletina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 telečja kračica,
moka, pol čebule,
2 paradižnika,
5 dag masla,
2 dcl suhega belega vina,
sol, poper, 1 limona,
šopek peteršilja,
2 sardelna fileja.

Priprava recepta

Telečjo kračico naj vam mesar nažaga na 4-5 cm debele kose (ploščice). Doma jih skrbno operite, osušite in povaljajte v moki. čebulo narežite na rezine. Paradižnik oparite z vrelo vodo, in ju olupite in narežite na majhne kosce.
V ponvi spustite maslo in v njem pražite čebulo, da rahlo porjavi. Potem jo poberite iz masla. Meso na hitro opecite v maslu in sicer na obeh straneh. Dodajte praženo čebulo in paradižnik, zalijte z vinom in po okusu solite in poprajte. Ponev pokrijte in počasi dušite pri zmerni temperaturi. Meso oziroma kračico tu in tam obrnite. Po potrebi dolijte še malo vode in pazite, da se jed ne prismodi. Limono tanko olupite in jo prav na drobno sesekljajte s sardelnimi fileji in s petršiljem. Ko se vam zdi, da bo jed kmalu kuhana dodajte te sesekljane sestavine in dušite še deset minut.

Oglejte si sorodne recepte
Telečji ragu s svežo papriko
Telečja krača po milansko
Telečji zrezki s parmezanom
Telečja zvita pečenka s hruškami in z gobami
Telečja zarebrnica z jurčki
Nadevane telečja prsi
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top