Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Roeschti po Bernsko (Berner Roeschti )

Tople porcijske predjedi

Čas priprave: min

Krompir Slanina

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

750 g napol kuhanega dobro ohlajenega krompirja v oblicah
100 g prekajene slanine
3-4 jedilne žlice masla ali svinjske masti ali pol masti, pol masla
sol

Priprava recepta

Krompir olupimo in grobo naribamo ali narežemo na trakove. Slanino narežemo na kocke in jo dobro premešamo s krompirjem.
V litoželezni ponvi razpustimo maščobo, dodamo krompir s slanino, solimo in dobro premešamo , da zmes vpije maščobo. Pražimo na srednjem ognju ob stalnem obračanju dokler ni masa dobro prepečena.če uporabljamo suho vrsto krompirja ponev pokrijemo. Na koncu pečenja povečamo ogenj, zmes nekoliko potlačimo in počakamo da se na spodnji strani lepo zapeče. Jed obrnemo na krožnik tako, da je spodnja stran z zapečeno skorjo na vrhu.

Nasvet

Roeschti je tipična kmečka švicarska jed, ki so jo gospodinje postregle za zajtrk , zraven so pili belo kavo.Jed lahko serviramo samostojno s sezonsko solato, kot dodatek lahko postrežemo jajca na oko, pečene klobase ali pečen jetrni sir.Obstaja več variant jedi:- Roeschti po Urnsko ( Urner Roeschti - dodana čebula, sir in smetana ali mleko)- Roeschti po Zuriško (Zuericher Roeschti - sestavine enake kot za Roeschti po Bernsko vendar krompirja ne naribamo ampak ga narežemo na tanke ploščice )Uporaba teflonske ponve je seveda bolj praktična vendar bo jed izgubila tipičen rustikalni okus, ki ga dosežemo z uporabo litoželezne ponve !

Oglejte si sorodne recepte
Krompirjeve murke - Tople kumare s krompirjem Krompirjeve murke - Tople kumare s krompirjem
Ribja solata s krompirjem Ribja solata s krompirjem
Zapečena cvetača s slanino Zapečena cvetača s slanino
Zavojčki zelenjave v plašču iz slanine Zavojčki zelenjave v plašču iz slanine
Krompirjeva musaka Krompirjeva musaka
Recept za Pekovski krompir Pekovski krompir
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top