Palačinke Watteau
Priprava recepta
Gobice očistite, narežite jih na lističe in popečite na olju, dodajte česen in malo fino sesekljanega peteršija. Gobice zalijte s kozarca belega vina in odstavite iz ognja.
Bešamel pripravite tako, da raztopite maslo v loncu, primešajte moko in na koncu mleko. Pustite da zavre neprestano mešajte, dokler ne dobite gosto omako.
Testo za palačinke pripravite tako, da jajcem dodajte moko in vse povežite z mlekom.
Spečite tanke palačinke. Dokončajte nadev tako, da na vroče olje dodate sesekljani petršilj in česen ter šampinjone. Med dušenjem zalivajte s suhim belim vinom. Ko vino povre odstavite iz ognja in dodajte sveže nariban sir in 1/3 bešamelne omake. Vse dobro prermešajte in nadevajte palačinke. Palačinke zložite v pekač in jih prelijte z ostankom bešamela, posipajte s sirom in zapečite v pečici.