Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Palačinke Watteau

Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 5

Število oseb: 3

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • ZA TESTO :
  • 2,5 dl. Mleka
  • 50 g moke
  • 50 g masla
  • 2 jajci
  • ZA NADEV :
  • 300 g šampinjonov,
  • 100 g polmastnega sira,
  • strok česna, petršilj
  • suho belo vino, olje
  • ZA BEŠAMELNO OMAKO :
  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 1 mleka

 

Priprava recepta

Gobice očistite, narežite jih na lističe in popečite na olju, dodajte česen in malo fino sesekljanega peteršija. Gobice zalijte s kozarca belega vina in odstavite iz ognja.
Bešamel pripravite tako, da raztopite maslo v loncu, primešajte moko in na koncu mleko. Pustite da zavre neprestano mešajte, dokler ne dobite gosto omako.
Testo za palačinke pripravite tako, da jajcem dodajte moko in vse povežite z mlekom.
Spečite tanke palačinke. Dokončajte nadev tako, da na vroče olje dodate sesekljani petršilj in česen ter šampinjone. Med dušenjem zalivajte s suhim belim vinom. Ko vino povre odstavite iz ognja in dodajte sveže nariban sir in 1/3 bešamelne omake. Vse dobro prermešajte in nadevajte palačinke. Palačinke zložite v pekač in jih prelijte z ostankom bešamela, posipajte s sirom in zapečite v pečici.

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top