Piščančja terina
Priprava recepta
100 g piščančjega fileja zmiksamo s sladko smetano, konjakom, belim vinom, dodamo na kocke narezano ostalo piščančje meso, na drobne kocke narezano raznobarvno papriko, začinimo s soljo in poprom, napolnimo primeren glinast model obložimo s tanko narezano svežo slanino, ga napolnimo s pripravljeno maso, pokrito poširamo v vodni kopeli 30 minut, še mlačno terino obložimo s svežo vejico rožmarina in lovorjevega lista, zalijemo z asikom in ohladimo. Serviramo s pomarančnimi krhlji in poljubno dekoriramo.
Aspik: ½ lit čiste perutninske juhe ( maščobo popolnoma odstranimo ) zavremo in ji primešamo 3 dag želatine v prahu, ki smo jo zalili z 1 dl hladne vode in počakali nekaj minut, da nabrekne, popravimo okus s soljo in belim vinom.
Nasvet
čas priprave 1 ura 20 minut