Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Riževa potica z ocvirki

Tople porcijske predjedi
Ocvirki Potica Riž

Loading...

Sestavine

Za vlečeno testo:
40 dag moke
4 žlice olja
od 18 do 20 žlic mlačne vode
sol po okusu
testo lahko izboljšamo z jajcem, v tem primeru uporabimo manj vode

Za nadev:
3 skodelice riža
50 dag ocvirkov
sol po okusu

Priprava recepta

V slani vodi skuhamo riž in ga odcedimo. Segrejemo ocvirke in jih dodamo k rižu. Premešamo in solimo po okusu.
Pripravljeno testo razvlečemo čim bolj na tanko. Nadev razporedimo po testu. Testo zvijemo in položimo v z oljem pomaščen pekač.
Pečemo v pečici na 180 stopinj približno 45 minut.

Nasvet

Količina sestavin se nanaša na srednje velik pekač. Jed je najbolj okusna sveže pečena, čeprav je tudi ohlajena še vedno odlična. Zelo tekne ob enolončnicah, lahko pa jo ponudimo tudi kot samostojen prigrizek.

Oglejte si sorodne recepte
Črni riž v exotic solati Riž s pimentom
Polnjeni lignji z rižem in lovkami Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Črni riž v exotic solati Smetanova curry juha z divjim rižem in kokosom
Črni riž v exotic solati Piščančji curry z mandljevim rižem
Črni riž v exotic solati Črni riž v exotic solati
Črni riž v exotic solati Riževa krema z belo čokolado
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top