Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Praženo piščančje meso z papriko, fižolom in arašidi

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Fižol Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

lupina polovice limone
1 cm velik košček ingverjeve korenike
1 velik strok česna
2 žlici sončničnega olja
275g tanko narezanega jatinega piščančjega fileja
pol na rezance narezane rdeče paprike
pol na rezance narezane zelene paprike
4 narezane spomladanske čebule
2 na tanke palčke narezana srednje velika korenčka
115g tankega stročjega fižola
25g natrtih arašidov2 žlici ostrigove omake
ščepec sladkorja, sol, črni poper
listki koriandra za okras
240g riža

Priprava recepta

Limonino lupino tanko narežemo, ingver in česen olupimo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olje dodamo limonino lupino, ingver in česen ter med nenehnim mešanjem pražimo 30 sekund, da vse porjavi. Dodamo meso in 2 minuti pražimo med nenehnim mešanjem, dodamo vso zelenjavo in pražimo 4-5 minut, da se meso popolnoma prepeče, zelenjava pa je skoraj mehka. Primešamo arašide, ostrigovo omako in sladkor ter posolimo in popopramo. Pražimo še eno minuto, potresemo z listki koriandra in ponudimo z rižem.

Oglejte si sorodne recepte
Bananin riž z piščančjimi jetri Piščančja saltinbocca Romana
Bananin riž z piščančjimi jetri Piščanec z raki in mandeljni
Bananin riž z piščančjimi jetri Bananin riž z piščančjimi jetri
Bananin riž z piščančjimi jetri Piščančja prsi v bučkinih čolničkih s pršutovo paradižnikovo omako
Bananin riž z piščančjimi jetri Piščančja piccata Milanese
Bananin riž z piščančjimi jetri Piščančji cordon-bleu z zelenjavo
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top