Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Popečeni beluši na paradižnikih

Vegetarijanske jedi
Šparglji in paradižnik

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 5

Šparglji

Loading...

Sestavine

  • 2 kg belih belušev
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlico masla
  • 2 pločevinki paradižnika v koščkih (po 370 g)
  • 100 g surove gnjati v rezinah
  • 400 g kisle smetane
  • 4 rumenjake
  • 20 g naribane gavde
  • Sveže mlet poper, sol in pol šopka melise

Priprava recepta

Beluše oplaknite, olupite in jim odrežite olesenele konce. Stebla po potrebi povežite s kuhinjskim sukancem. V večjem loncu segrejte večjo količino slane vode, dodajte limonin sok in maslo ter beluše položite v vrelo vodo. Glede na debelino stebel jih kuhajte od 15 do 18 minut. Po koncu kuhe beluše vzemite iz vode in jih odcedite.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Meliso oplaknite, otresite do suhega, drobno sesekljajte in zmešajte s paradižniki. Mešanico porazdelite po pekaču za narastke. Beluše razdelite na 4 porcije in spodnje tretjine ovijte s šunko. Svežnje nato položite na paradižnike.

V skledi zmešajte kislo smetano, rumenjake in nariban sir. Aromatično začinite s soljo in poprom ter prelijte po beluših. Zelenjavo pecite od 15 do 20 minut v ogreti pečici.

Narastek vzemite iz pečice. Beluše po porcijah skupaj s paradižniki porazdelite po krožnikih. Po želji zraven postrezite mlad krompir.

Nasvet

Na osebo približno 370 kcal, B: 33 g, M: 19 g, OH: 15 g.

Oglejte si sorodne recepte
Špargljeva juha Špargljeva kremna juha
Šparglji Špargljev ragu z žafranovo peno
Šparglji z vinegretsko omako Beluši z vinegretsko omako
Solata Piščančja špargljeva solata
Zeleni šparglji s slanino
Špargljeva fritata Špargljeva fritata
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top