Popečeni beluši na paradižnikih
Čas priprave: 30 min
Težavnost: 5
Priprava recepta
Beluše oplaknite, olupite in jim odrežite olesenele konce. Stebla po potrebi povežite s kuhinjskim sukancem. V večjem loncu segrejte večjo količino slane vode, dodajte limonin sok in maslo ter beluše položite v vrelo vodo. Glede na debelino stebel jih kuhajte od 15 do 18 minut. Po koncu kuhe beluše vzemite iz vode in jih odcedite.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Meliso oplaknite, otresite do suhega, drobno sesekljajte in zmešajte s paradižniki. Mešanico porazdelite po pekaču za narastke. Beluše razdelite na 4 porcije in spodnje tretjine ovijte s šunko. Svežnje nato položite na paradižnike.
V skledi zmešajte kislo smetano, rumenjake in nariban sir. Aromatično začinite s soljo in poprom ter prelijte po beluših. Zelenjavo pecite od 15 do 20 minut v ogreti pečici.
Narastek vzemite iz pečice. Beluše po porcijah skupaj s paradižniki porazdelite po krožnikih. Po želji zraven postrezite mlad krompir.
Nasvet
Na osebo približno 370 kcal, B: 33 g, M: 19 g, OH: 15 g.