Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polnjen puran

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Puran

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 puran (3-4 kg)
1 puranja jetrca
2-3 žlice limoninega soka
1 dl olja
1 čebula
30 dag mletega mesa
10 dag riža
2-3 suhe fige
5 dag pinjol
sol, poper
klinčki in cimet v prahu
15 dag kuhanih in očiščenih kostanjev
1 jajce

Priprava recepta

Očiščenega in opranega purana znotraj in zunaj premažite z Vegeto, znotraj pa še z limoninim sokom. Na treh žlicah olja pražite nasekljano čebulo, dodajte mleto meso, nasekljana jetrca, opran riž in žlico Vegete.

Sestavine tenstajte okrog 15 minut in nato ohladite. Ohlajeno tenstano meso začinite s cimetom, klinčki, poprom ter primešajte nasekljane kostanje in smokve.

Na koncu dodajte še popražene pinjole, razžvrkljano jajce in vse skupaj dobro premešajte. Po želji nadev še dodatno posolite.

S pripravljenim nadevom napolnite purana, odprtine zaprite z zobotrebcem ter položite purana v pripravljen pekač. Preostanek olja segrejte, z njim prelijte purana in ga položite v pečico, ki ste jo pred tem segreli na 180 č 200o C, ter pecite 3 č 4 ure.

Pečenega purana pustite, da se malce ohladi, in ga nato narežite.

Nadev postrezite kot prilogo mesu, zraven pa servirajte solato po želji.

Oglejte si sorodne recepte
Puranova pečenka z jajcem
Puranja rolada na zelenjavi iz žara
Špinačni njoki s puranjim ragujem
Waldorf s puranom
Puranja stegna v pivu s šampinjoni
Puranja jetra z ocvrto čebulo, jabolki in Madeira omako
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top