Polnjen puran
Priprava recepta
Očiščenega in opranega purana znotraj in zunaj premažite z Vegeto, znotraj pa še z limoninim sokom. Na treh žlicah olja pražite nasekljano čebulo, dodajte mleto meso, nasekljana jetrca, opran riž in žlico Vegete.
Sestavine tenstajte okrog 15 minut in nato ohladite. Ohlajeno tenstano meso začinite s cimetom, klinčki, poprom ter primešajte nasekljane kostanje in smokve.
Na koncu dodajte še popražene pinjole, razžvrkljano jajce in vse skupaj dobro premešajte. Po želji nadev še dodatno posolite.
S pripravljenim nadevom napolnite purana, odprtine zaprite z zobotrebcem ter položite purana v pripravljen pekač. Preostanek olja segrejte, z njim prelijte purana in ga položite v pečico, ki ste jo pred tem segreli na 180 č 200o C, ter pecite 3 č 4 ure.
Pečenega purana pustite, da se malce ohladi, in ga nato narežite.
Nadev postrezite kot prilogo mesu, zraven pa servirajte solato po želji.