Piščanec v burgundski omaki







Priprava recepta
Očiščenega piščanca razrežemo na štiri kose. V ponvi razpustimo slanino , jo vzamemo iz ponve in prihranimo. V tej maščobi spečemo piščančje kose , meso vzamemo iz ponve in ga prav tako prihranimo. Na preostali maščobi steklasto prepražimo čebulo. Vino zavremo in v njem blanširamo šampinjone, jih odcedimo, vino pa prestrežemo. Zelišča sesekljamo. V ponev s praženo čebulo damo meso, začimbe, šampinjonovo vino, zelišča, zavremo vse skupaj, dolijemo konjak in pokrito dušimo. Meso vzamemo iz ponve, omako pa pretlačimo.
Omako spet zlijemo v ponev, zavremo in jo povežemo z osnovno temno omako, dodamo meso, slanino, šampinjone. Na koncu vmešamo smetano in še začinimo.
Nasvet
Zraven ponudimo dušen riž s peteršiljem.