Piščanec tanduri







Priprava recepta
česen drobno sesekljamo. če uporabljamo svež ingver, ga lahko skupaj s česnom in dvema žlicama jogurta zmiksamo v mešalniku.
V jogurt zamešamo česen, kumino, poper, kardamom, ingver, nageljnove žbice, sladko papriko, čili in žličko soli. Piščanca razrežemo na kose, odstranimo kožo in vse meso dobro premažemo z marinado. V pokriti posodi ga spravimo v hladilnik, kjer naj se marinira vsaj 12 ur (čez noč); meso lahko v marinadi čaka do 48 ur.
Pečico ogrejemo na 220C.
Piščančje kose rahlo otresemo, da odpade odvečna marinada in jih v enem sloju zložimo v plitev pekač. Meso prelijemo s stopljenim maslom in pečemo 15 – 20 minut, da se kosi dobro prepečejo. Ponudimo vroče; predno damo piščanca na mizo, kose pokapamo z limoninim sokom in okrasimo z rezinami limone.