Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančji zrezki s porom

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 jatini piščančji zrezki
4dag olja
2dag suhih gob
1 dl belega vina
sesekljan petršilj,
sol, poper,
smetanov podmet iz 2 žlic kisle smetane in 1 žličke moke

dušen por:
1 žlica sesekljane čebule,
4 dag masla,
30 dag pora,
sol, poper,
zelenjavna juha za zalivanje

Priprava recepta

Piščančje zrezke potolčemo, osolimo in na vročem olju popečemo na obeh straneh. Prilijemo zajemalko kropa, 20minut dušimo, nato zrezke postavimo v drugo posodo. N a olje damo sesekljane, namočene in odcejene gobe prilijemo vino ter smetanov podmet in dušimo do mehkega. Gotovo omako solimo, popopramo in potresemo s petršiljem.
Dušen por: na maslu prepražimo čebulo, dodamo opran in narezan por, nekaj časa pražimo in po malem prilivamo juho ter dušimo še 20 minut. Solimo in popramo. Na servirni krožnik damo por, nanj položimo zrezke in jih prelijemo z gobovo omako.

Oglejte si sorodne recepte
Blaga piščančja juha z jabolki Piščančji file po mehiško s smetanovo koruzo
Blaga piščančja juha z jabolki Piščančji cordon-bleu z zelenjavo
Blaga piščančja juha z jabolki Zvita piščančja stegna s slivami
Blaga piščančja juha z jabolki Blaga piščančja juha z jabolki
Blaga piščančja juha z jabolki Piščančja prsi s porom
Blaga piščančja juha z jabolki Piščančja solata
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top