Piščančji suši







Priprava recepta
Riž peremo v hladni toliko časa, da je voda pri ispiranju popolnoma čista, zalijemo le toliko, da voda prekriva riž le za debelino prsta, ko voda zavre, zmanjšamo plin na minimum, pokrito kuhamo 8 minut, med kuhanjem ne odkrivamo. Po 8 minutah riž odstavimo in pokritega pustimo stati še 5 minut. Med tem časom zmešamo 0,3 dl jabolčnega kisa in 4 dag sladkorja, mešamo toliko časa, da se sladkor rastopi. Riž po 5 minutah pretresemo v drugo posodo, zalijemo z rastopino kisa in sladkorja, solimo po okusu in med občasnim mešanjem ohlajamo, riža ne smemo stiskati. Pripravimo si mlačno vodo z malo jabolčnega kisa za namakanje rok pri oblikovanju. Na list alge NORI porazdelimo riž cca ½ cm debelo, po rižu položimo liste blanžirane špinače liste, po sredini pa naložimo kuhano piščančje meso povezano z majonezo, vse skupaj zavijemo z za to prilagojenim prtičkom iz med seboj povezanih paličic, postavimo na hladno, po 20 minutah narežemo poljubno dolge sušije, ki jih ponudimo s sojino omako.
Nasvet
čas priprave: 40 minut