Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančji medaljon s koriandrom v temni omaki

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Medaljoni Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 piščančja prsi,
4 žlice olivnega olja,
250 g šalotke,
strok česna,
½ žličke zdrobljenega koriandra,
4 ščepce soli,
4 ščepce zelenega popra,
manjšo pločevinko olupljenega paradižnika (400 g), žličko osnovne temne omake (kocka),
½ žličke sladkorja (rjavega),
jedilni škrob ali moko,
2 ščepca cayennskega popra,
½ šopka peteršilja.

Priprava recepta

Olupimo česen in šalotko. Piščančje prsi narežemo na medaljone. V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro popražimo koriander. Medaljone posolimo in popramo. Nato jih z obeh strani po 1 minuto zlatorumeno popečemo na močnem ognju. Vzamemo jih iz ponve. V ponvi nato popražimo šalotko in dodamo strt česen ter prelijemo s sokom od paradižnika. Nato zrežemo paradižnike na večje kose in jih damo v ponev s šalotko. Zalijemo s piščančjim fondom, dodamo osnovno temno omako, sladkor in cayennski poper. Omako mešamo, da se zgosti, po potrebi dodamo jedilni škrob. Medaljone in mesni sok, ki se je izločil iz njih, damo v omako, pokrijemo in na manjšem ognju dušimo 5 do 8 minut. Ko so medaljoni pripravljeni, jih potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Oglejte si sorodne recepte
Piščanec Piščančji zvitki s fileti
Piščanec Piščančji file po mehiško s smetanovo koruzo
Piščanec Dušena piščančja prsi na kiviju
Piščanec Opečene piščančje prsi v solati z lečo
Piščanec Princeskino piščančje stegno
Piščanec Piščančji popiet z jurčki
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top