Piščančji medaljon s koriandrom v temni omaki
Priprava recepta
Olupimo česen in šalotko. Piščančje prsi narežemo na medaljone. V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro popražimo koriander. Medaljone posolimo in popramo. Nato jih z obeh strani po 1 minuto zlatorumeno popečemo na močnem ognju. Vzamemo jih iz ponve. V ponvi nato popražimo šalotko in dodamo strt česen ter prelijemo s sokom od paradižnika. Nato zrežemo paradižnike na večje kose in jih damo v ponev s šalotko. Zalijemo s piščančjim fondom, dodamo osnovno temno omako, sladkor in cayennski poper. Omako mešamo, da se zgosti, po potrebi dodamo jedilni škrob. Medaljone in mesni sok, ki se je izločil iz njih, damo v omako, pokrijemo in na manjšem ognju dušimo 5 do 8 minut. Ko so medaljoni pripravljeni, jih potresemo s sesekljanim peteršiljem.