Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančja prsi v bučkinih čolničkih s pršutovo paradižnikovo omako

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Bučke Piščanec Pršut

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

60 dag piščančji file PP
4 srednje velike bučke
4 kom ptujska marinada
2 dag maslo
4 dag pršut
1 žlica paradižnikove mezge (dvojni koncentrat)
2 dl sladka smetana
2 dag riban parmezan
sol

Priprava recepta

Piščančje fileje narežemo na rezance, solimo premešamo z ptujsko marinado in mariniramo ½ ure. Oprane bučke po dolžini razpolovimo, izdolbemo, solim in skuhamo v sopari. Na maslu prepražimo na tanke rezance narezan kraški pršut, dodamo paradižnikovo mezgo, zslijemo z dvema žlicama vode, prevremo, dolijemo sladko smetano, po potrebi dolivamo vodo in kuhamo par minut. Tople bučke s poljubno prilogo postavimo na krožnike in napolnimo s piščančjimi rezanci, ki smo jih prepražili na vroči maščobi polijemo s pripravljeno omako, ki ji zadnji trenutek primešamo nariban parmezan.

Nasvet

čas priprave: 30 minut

Oglejte si sorodne recepte
Svinjska pečenka v plašču iz pršuta Svinjska pečenka v plašču iz pršuta
Perutninski ocvrtki Piščančja jetra z ingverjem
Perutninski ocvrtki Dušena piščančja stegna v timijanovi omaki
Perutninski ocvrtki Piščančji kiš z zelenjavo
Perutninski ocvrtki Polnovredni peresniki z bučkami
Perutninski ocvrtki Perutninski ocvrtki
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top