Piščančja prsi s pisano zelenjavo







Priprava recepta
1. Piščančje meso oplaknite in osušite. Zmešajte mešanico zelišč, limetino lupino in sok ter sojino omako in v tem približno 10 minut marinirajte fileje.
2. Stročji grah in bučke operite in očistite. Bučke narežite na ploščice. Korenje oplaknite, olupite in narežite na tanke palčke. V voku ali ponvi segrejte olje. Na njem v 1 minuti med mešanjem opecite stročji grah. Dodajte bučke in korenček ter pražite nadaljnji 2 minuti. Nato začinite s čilijem v prahu, soljo in 4 žlicami sojine omake. Prilijte zelenjavno juho in kuhajte nadaljnjih 5 minut.
3. Piščančje fileje pecite v teflonski posodi za žar, z vsake strani po 3 minute. Operite grahove poganjke, jih odcedite in jih s sezamom dodajte k zelenjavi. Med mešanjem kuhajte še 2 minuti. Piščančje meso razrežite na rezine, jih pokapajte s preostalo sojino omako in jih razporedite na pisano zelenjavo.
Nasvet
Priprava: približno 25 minut. Na osebo približno 440 kcal; B: 39 g, M: 24 g, OH: 14 g.