Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančja prsi s pisano zelenjavo

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

Za piščančje prsi na žaru:
4 fileje piščančjih prsi ( po približno 150 g )
1 žličko mešanice 5 začimb
nastrgano lupino in sok ene limete
8 žlic sojine omake

Za pisano zelenjavo:
200 g stročjega graha
2 bučki
200 g korenčka
2 žlici olja
mlet čili
sol
6 žlic sojine omake
100 ml zelenjavne juhe
100 g grahovih poganjkov
2 žlici sezama

Priprava recepta

1. Piščančje meso oplaknite in osušite. Zmešajte mešanico zelišč, limetino lupino in sok ter sojino omako in v tem približno 10 minut marinirajte fileje.
2. Stročji grah in bučke operite in očistite. Bučke narežite na ploščice. Korenje oplaknite, olupite in narežite na tanke palčke. V voku ali ponvi segrejte olje. Na njem v 1 minuti med mešanjem opecite stročji grah. Dodajte bučke in korenček ter pražite nadaljnji 2 minuti. Nato začinite s čilijem v prahu, soljo in 4 žlicami sojine omake. Prilijte zelenjavno juho in kuhajte nadaljnjih 5 minut.
3. Piščančje fileje pecite v teflonski posodi za žar, z vsake strani po 3 minute. Operite grahove poganjke, jih odcedite in jih s sezamom dodajte k zelenjavi. Med mešanjem kuhajte še 2 minuti. Piščančje meso razrežite na rezine, jih pokapajte s preostalo sojino omako in jih razporedite na pisano zelenjavo.

Nasvet

Priprava: približno 25 minut. Na osebo približno 440 kcal; B: 39 g, M: 24 g, OH: 14 g.

Oglejte si sorodne recepte
Recept: Piščanec po ptujsko Piščanec po ptujsko
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančja pasteta v testu s CUMBERLAND omako
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančji curry z mandljevim rižem
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančja pena s pistacijami, kaprami in pršutom
Recept: Piščanec po ptujsko Piščanec z gobovo omako
Recept: Piščanec po ptujsko Piščančja bedra z omako s suhim sadjem in šampinjoni
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top