Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančja pasteta v testu s CUMBERLAND omako

Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

TESTO:
300 g bela moka,
1 kom jajce,
120 g maslo,
cca 1 dl vode;

PASTETA
200 g piščančji file,
150 g piščančje bedro BKK,
150 g sveža slanina,
2 dl vermuth beli,
1,5 dl smetana sladka,
pastetna začimba,
sol, poper,
100 g kuhan prekajen goveji jezik,
50 g sveža slanina,
100 g srnin file,
cca 4dl aspika;

CUMBERLAND OMAKA:
150 g vložene brusnice,
30 g gorčica,
1,5 dl rdeče vino,
mleti ingver,
na rezance narezani olupki 1 limone in 1 pomaranče,
sol, poljubna dekoracija.

Priprava recepta

Testo:
Iz masla(sobna temperatura), moke, vode, jajca in soli zamesimo gosto testo in ga pokritega pustimo počivati.

Pastetna začimba se sestoji:
Iz zmletega: lovorja, timijana, marajona, nageljneve žbice,
muškatni oreha in cveta, ingvera,
cimeta, pimenta, kardamona

Meso skupaj s 30 g slanine zmeljemo, zmiksamo , prepasiramo, dodamo vinjak, sladko smetano, sol, malo solitrne soli, pastetno začimbo, poper, dodamo grobo sekljane pistacije, na kocke narezano slanino, ki jo prevremo in ohladimo, na kocke narezan goveji pekljan jezik, premešamo in vložimo v model, ki smo ga oblekli s testom razvaljanim za noževo konico debelo v sredino mesne mase pa položimo v svežo slanino ovite začinjene srnine fileje po celotni dolžini modela. Mesno maso lahko napolnimo le do ¾ višine modela, prekrijemo s svežo slanino, testo ob straneh zapognemo na meso, robove namažemo z jajcem pokrijemo s pokrovom, ki smo ga razvaljali iz testa in odrezali na velikost modela, pokrov z vilicami pritisnemo po robovih, da se bolje sprime, na vrhu izrežemo 2 lukni v katere namestimo cevke iz alu folije, ki jih obrobimo s testom, vse premažemo z stepenim jajcem in pečemo pri 190 stopinj C 10 minut, zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj C in pečemo do konca cca 20 minut. Pečeno vzamemo iz pečice počakamo 10 minut in v cevke nalijemo aspik ( večkrat ga moramo doliti ) ohlajamo 3 ure. Hladno narežemo in ponudimo s cumberland omako.

Aspik:
0,05 lit voda hladna
30 g želatina v prahu
0,35 lit juha goveja brez maščobe

Želatino in hladno vodo zmešamo in pustimo, da nabrekne, Nabreklo želatino vmešamo v vrelo juho, prevremo, odstavimo in ohlajamo.

Cumberland omaka:
150 g brusnični djem
30 g gorčica
0,15 lit rdeče vino
na rezance narezane lupine ene limone in ene pomaranče
( lahko tudi mleti ingver in sladkor)
sol, poper mleti beli

V rdečem vinu skuhamo limonine in pomarančne lupine, vino naj povre na polovico količine, ohladimo. Ohlajenim olupkom primešamo gorčico, brusnice, sol in poper

Nasvet

čas priprave: 2 uri 30 minut

Oglejte si sorodne recepte
Piščančja saltinbocca Romana
Dušena piščančja stegna v timijanovi omaki
Poprova juha z piščančjimi bedri in stepeno sladko smetano
Nadevan piščančji zrezek
Nadevana piščančja prsi s paradižnikom
Piščančja piccata Milanese
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top