Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami

Čas priprave: min

Nabodala Nektarine Piščanec Žar

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 fileje piščančjih prsi
3 nektarine
3 mlade čebule
oljčno olje
sol, sveže zmlet poper
50 g sveže, mlade špinače

Priprava recepta

1. Fileje piščančjih prsi oplaknite in osušite. Po želji odstranite kožo in mastne dele ter meso narežite na grižljaj velike kose. Nektarine operite, razpolovite, odstranite koščice in narežite na osmine. Mlado čebulo operite in očistite ter bele in svetlo zelene dele narežite počez na 3 do 4 cm dolge kose.

2. Meso in nektarine natikajte izmenično na palčke, pri tem zaključite na vsakem koncu z 1 kosem mlade čebule. Namažite z malo olja in začinite. Na vročem žaru ali v ponvi pecite z vseh strani od 6 do 8 minut.

3. Špinačo preberite, operite, očistite in osušite. Z njo obložite krožnike in po želji nakapajte s prelivom. Na špinačo položite piščančja nabodala. Zraven tekne paradižnikov ali oljčni kruh.

Nasvet

Peka: približno 8 minutNa osebo: približno 250 kcal,B: 37 g, M: 7 g, OH: 9 gDodaten namigMeso in sadežiZa žar ali peko izberite sadje s čvrstim sadnim mesom. Mehki sadeži, kot so na primer hruške, ananas, breskve, fige, mango ali marelice, ne smejo biti prezreli, ker bodo pri peki razpadli.

Oglejte si sorodne recepte
Piščanec na žaru z pekočo omako Piščanec na žaru z pekočo omako
Solata Piščanec z gobovo omako
Solata Piščančji salpikon
Solata Dušena piščančja prsi na kiviju
Solata Piščančja špargljeva solata
Solata Piščančji zrezek po mediteransko
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top