Piščančja nabodala s sočnimi nektarinami
Priprava recepta
1. Fileje piščančjih prsi oplaknite in osušite. Po želji odstranite kožo in mastne dele ter meso narežite na grižljaj velike kose. Nektarine operite, razpolovite, odstranite koščice in narežite na osmine. Mlado čebulo operite in očistite ter bele in svetlo zelene dele narežite počez na 3 do 4 cm dolge kose.
2. Meso in nektarine natikajte izmenično na palčke, pri tem zaključite na vsakem koncu z 1 kosem mlade čebule. Namažite z malo olja in začinite. Na vročem žaru ali v ponvi pecite z vseh strani od 6 do 8 minut.
3. Špinačo preberite, operite, očistite in osušite. Z njo obložite krožnike in po želji nakapajte s prelivom. Na špinačo položite piščančja nabodala. Zraven tekne paradižnikov ali oljčni kruh.
Nasvet
Peka: približno 8 minutNa osebo: približno 250 kcal,B: 37 g, M: 7 g, OH: 9 gDodaten namigMeso in sadežiZa žar ali peko izberite sadje s čvrstim sadnim mesom. Mehki sadeži, kot so na primer hruške, ananas, breskve, fige, mango ali marelice, ne smejo biti prezreli, ker bodo pri peki razpadli.