Paella – Španska narodna jed
Priprava recepta
Očistite školjke. V veliki ponvi segrejte olje in popečite piščančje kose povaljane v moki.. Pečite dokler ne dobijo lepe svetlo rjave barve. Dodajte čebulo, zeleno papriko in česen. Dušite tako dolgo, da se zelenjava zmehča. Piščančje kose poberite ven in odcedite, dodajte začimbe in kuhajte 1 minuto. Nato dodajte piščančjo juho, vino in pelate. Pustite, da zavre in odstavite iz ognja..
Riž dajte v veliko ognjevarno posodo primerno za peko v pečici, na njega položite piščančje kose, dagnje škampe in grah. Prelijte z omako ki smo jo prej naredili in postavite v pečico segreto na 190°C. Pecite 30 minut oziroma tako dolgo, da se riž zmehča. Ko je jed gotova pustite pokrito še kakšnih 10 minut, preden postrežete. Med peko riža ne mešajte!