Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Paella – Španska narodna jed

Morske specialitete
Piščanec Riž Školjke

[favorite_button]

Loading...

Sestavine

500 g dagenj (školk),
1 kg piščančjih kosov,
150 g moke,
125 ml olja,
1 narezano čebulo,
1 narezana rdeče paprika,
3 narezana stebla zelene,
2 sesekljana stroka česna,
1/2 žličke žafrana,
1 ščepec timijana,
1 žlička origano,
1 žlička bazilike,
1 žlička mletega črnega popra,
1,5 l piščančje juhe,
500 ml belega vina,
570 g dolgo zrnatega riža, 454 g rakovih nog in klešč,
454 g očiščenih škampov,
252 g narezane šunke,
290 g graha,

[favorite_button]

Priprava recepta

Očistite školjke. V veliki ponvi segrejte olje in popečite piščančje kose povaljane v moki.. Pečite dokler ne dobijo lepe svetlo rjave barve. Dodajte čebulo, zeleno papriko in česen. Dušite tako dolgo, da se zelenjava zmehča. Piščančje kose poberite ven in odcedite, dodajte začimbe in kuhajte 1 minuto. Nato dodajte piščančjo juho, vino in pelate. Pustite, da zavre in odstavite iz ognja..
Riž dajte v veliko ognjevarno posodo primerno za peko v pečici, na njega položite piščančje kose, dagnje škampe in grah. Prelijte z omako ki smo jo prej naredili in postavite v pečico segreto na 190°C. Pecite 30 minut oziroma tako dolgo, da se riž zmehča. Ko je jed gotova pustite pokrito še kakšnih 10 minut, preden postrežete. Med peko riža ne mešajte!

Oglejte si sorodne recepte
Ribja juha z rižem in zelenjavo Piščančje prsi v listnatem testu
Ribja juha z rižem in zelenjavo Ribja juha z rižem in zelenjavo
Ribja juha z rižem in zelenjavo Piščančja solata (in še juha)
Ribja juha z rižem in zelenjavo Riž z Žafranom
Ribja juha z rižem in zelenjavo Opečene piščančje prsi v solati z lečo
Ribja juha z rižem in zelenjavo Piščančji file po primorsko
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu
NOVO 21. 12. 20 Bučno olje
veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan
NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije
NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija
O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top