Piščančje krače v rdečem vinu







Priprava recepta
Očiščene krače mariniramo z jušno zelenjavo, začimbami in rdečim vinom 12 ur. Krače vzamemo iz marinade, zelenjavo pa odcedimo. Osušena bedra solimo, popramo in opečemo na vroči maščobi. Na isti maščobi pražimo odcejeno zelenjavo z začimbami, dodamo paradižnikovo mezgo in pražimo toliko časa, da voda izpari, paradižnikova mezga mora rahlo potemneti, pomokamo, zalijemo z vinom, dosolimo, kuhamo 10 minut, prelijemo preko beder. Dušimo jih v pečici pod vreliščem eno uro in pol, dušene vzamemo iz omake, jo precedimo, po potrebi zgostimo z masleno kocko, popravimo okus s soljo, mletim poprom in portskih vinom.
Maslena kocka:
100 g maslo
100 g moka bela
Maslo in moko zmešamo skupaj. Več dni jo lahko hranimo v hladilniku.
Po potrebi s kosmičem zmesi zgoščamo omake, juhe itd
Nasvet
čas priprave: 1 ura 30 minut