Ohrovtova sarma







Priprava recepta
Ohrovt osmukajte na liste (zunanje liste odstranite) in jih dobro operite ter potolčite rebro. Nato liste poparite v vreli vodi in jih položite na kuhinjsko mizo. V mleku pol ure namakajte kruh, potem pa ga iztisnite. Zmeljite meso, dodajte klobaso, sir, namočen kruh, jajce peteršilj, sol in poper, ter vse dobro premešajte. Na vsak list nato dajte malo mase in ga zavijte ter zaprite z zobotrebcem. V kozici porumenite sesekljano čebulo in panceto ki ste jo narezali na kocke. Zvitke nato položite v kozico in jih popečite na močnem ognju. Zvitke polijte z vinom in mesno juho ter kuhajte na zmerni temperaturi 15-20 minut. Med kuhanjem zvitke obračajte. Med kuhanjem dodajte prepraženo čebulo in panceto. Servirajte jih lahko tako, da jim dodate riž, ki ste ga skuhali na pari.
Nasvet
Zavijte jih dobro, da se ne odmotajo.