Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ohrovtova sarma

Jedi iz mletega mesa
Ohrovt

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1 ohrovtova glava; 
300 g. govejega ali svinjskega kuhanega mesa; 
50 g. klobase; 
30 g. naribanega parmezana; 
60 g. kruha; 
200 g. mleka; 
1 jajce; 
1 žlica sesekljanega peteršilja; 
30 g. čebule; 
30 g. masla; 
40 cc. belega vina; 
30 g. pancete; 
1 žlica moke; 
1 zajemalka mesne juhe; sol, poper.

Priprava recepta

Ohrovt osmukajte na liste (zunanje liste odstranite) in jih dobro operite ter potolčite rebro. Nato liste poparite v vreli vodi in jih položite na kuhinjsko mizo. V mleku pol ure namakajte kruh, potem pa ga iztisnite. Zmeljite meso, dodajte klobaso, sir, namočen kruh, jajce peteršilj, sol in poper, ter vse dobro premešajte. Na vsak list nato dajte malo mase in ga zavijte ter zaprite z zobotrebcem. V kozici porumenite sesekljano čebulo in panceto ki ste jo narezali na kocke. Zvitke nato položite v kozico in jih popečite na močnem ognju. Zvitke polijte z vinom in mesno juho ter kuhajte na zmerni temperaturi 15-20 minut. Med kuhanjem zvitke obračajte. Med kuhanjem dodajte prepraženo čebulo in panceto. Servirajte jih lahko tako, da jim dodate riž, ki ste ga skuhali na pari.

Nasvet

Zavijte jih dobro, da se ne odmotajo.

Oglejte si sorodne recepte
Ohrovt v smetanovi omaki Polnjeni ohrovtovi listi
Ohrovtov narastek s sirom Ohrovtov narastek s sirom
Ohrovt v smetanovi omaki Pečen ohrovt
Ohrovt v smetanovi omaki Ohrovt v smetanovi omaki
Ohrovt v smetanovi omaki Ajdova in prosena kaša v ohrovtovem ovoju
Ohrovt v smetanovi omaki Brstični ohrovt z makom
Oglejte si tudi
Jedi iz mletega mesa

Polnjena pleskavica v zapečeni lepinji s čebulno omako

Jedi iz mletega mesa, Mesne jedi

Piščančji polpeti z zelenjavo

Jedi iz mletega mesa

Sarma

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top