Jajčevci na žaru
Priprava recepta
Melancane dobro operemo, posušimo in narežemo na tanke rezine po dolgem. Melancane nato malo posolimo in jih pustimo stati 20 minut, da odpustijo vegetarijansko vodo, ki je malo grenka. Nato melancane operemo pod tekočo vodo, odcedimo in posušimo na čisti krpi. Operemo peteršilj in baziliko, posušimo in na drobno sesekljamo skupaj s česnom. Na vroči raženj, ki se ne prijema, položimo narezane melancane in jih pečemo kakšno minutko z ene in druge strani. Potem jih damo ven in pustimo da se popolnoma ohladijo. Med tem časom damo v skodelico sol, poper in limonin sok in mešamo da se sol stopi. Nato vlijemo olje in rahlo tolčemo z vilico, da dobimo emulzno omako. Na koncu dodamo peteršilj, baziliko, česen in dobro zmešamo. Melancanove rezine razporedimo na krožnik in jih potrosimo z pripravljeno omako.