Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jajčevci na žaru

Vegetarijanske jedi
Jajčevci Melancani Žar

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

500 gr melancanov,
5 žlic olivnega olja,
2 žlici limoninega soka,
1 strok česna,
1 šopek peteršilja,
1 šopek bazilike,
sol, poper

Priprava recepta

Melancane dobro operemo, posušimo in narežemo na tanke rezine po dolgem. Melancane nato malo posolimo in jih pustimo stati 20 minut, da odpustijo vegetarijansko vodo, ki je malo grenka. Nato melancane operemo pod tekočo vodo, odcedimo in posušimo na čisti krpi. Operemo peteršilj in baziliko, posušimo in na drobno sesekljamo skupaj s česnom. Na vroči raženj, ki se ne prijema, položimo narezane melancane in jih pečemo kakšno minutko z ene in druge strani. Potem jih damo ven in pustimo da se popolnoma ohladijo. Med tem časom damo v skodelico sol, poper in limonin sok in mešamo da se sol stopi. Nato vlijemo olje in rahlo tolčemo z vilico, da dobimo emulzno omako. Na koncu dodamo peteršilj, baziliko, česen in dobro zmešamo. Melancanove rezine razporedimo na krožnik in jih potrosimo z pripravljeno omako.

Oglejte si sorodne recepte
Jajčevci po tuniško
Pire iz melancanov
Svinjski medaljoni z ocvrto čebulo in na žaru pečenim dimljenim sirom
Puranova pečenka z jajcem
Pikantni čevapčiči
Jajčevci v solati
Oglejte si tudi
Sladice, Vegetarijanske jedi

Bučne kroglice z bučnim oljem

Kreme v kozarcih, Sladice, Vegetarijanske jedi

Čokoladni mousse z bučnim oljem

Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top