Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jagnječje stegno po rimsko

Jedi iz drobnice, Mesne jedi
Jagnjetina

Loading...

Sestavine

1,5 kg jagnječjega stegna,
2 stroka česna,
2 skodelici drobtin,
3 žlice sesekljanega petršilja,
žlica soli,
limonin sok, sol, poper.

Priprava recepta

Stegno operemo in ga temeljito obrišemo. Pečico segrejemo na 200 oC. česen olupimo, ga grobo narežemo in s ščepcem soli stremo. česen, drobtine, petršilj, sol in poper zmešamo in prilijemo toliko olja, da dobimo mehak premaz. Jagnječje stegno namažemo z oljem, ga položimo v nizek pekač in ga premažemo s pripravljeno mešanico. S preostalim oljem stegno pokapamo in ga 90 minut pečemo v pečici. Med pečenjem meso večkrat pokapamo z mesnim sokom, ki je nastal pri peki: če je potrebno prilijemo vročo vodo.

Nasvet

če jagnječjemu stegnu dovolj vroče mesne juhe, lahko takrat ko je meso na pol pečeno dodaste prerezan krompir, navzel se bo pečenkinega okusa.

Oglejte si sorodne recepte
Pikantno jagnječje bedro
Jagnječje krone z balzamičnim kisom, začinjenimi krompirjevimi krhlji in zelenjavo (VideoRecept)
Jagnječje zarebernice z zeliščno skorjo
Obložen jagnečji hrbet
Jagnječje stegno pečeno v pečici
Jagnječja zarebrnica z rdečim zeljem, bučkami, kremno polento, dimljeno skuto in jurčki
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top