Dušena piščančja prsi na kiviju
Priprava recepta
Piščančja fileja solimo in popramo s sveže mletim belim poprom. Fileja opečemo na vroči pomaščeni ponvici , da lepo zarumenita. Por operemo, dva zunanja lista narežemo na tanke trakove, ostalega pa narežemo in skupaj z narezano stebelno zeleno dodamo k filejema, ko zelenjava oveni dolijemo polovico juhe in počasi na blagem ognju pokrito dušimo fileja. Dušimo cca 15 minut, med dušenjem pa po potrebi dolivamo juho. Dušena prsa vzamemo iz posode, jih očistimo zelenjave in postavimo v pokrito posodo na toplo.
Med časom dušenja pa narežemo limonine in pomarančne lupinice na 3 cm dolge rezance, katere sotiramo na karameliziranem sladkorju z dodatkom masla, dolijemo nekaj žlic pomarančnega soka in prekuihamo
Izdelava:
Olupljene kiwije narežemo na kolobarje in z njimi obložimo krožnike, nanje v obliki kroga dekorativno naložimo narezane piščančje prsi, na sredino potresemo karamelizirane pomarančne in limonine lupinice, okrasimo s trakovi pora in zelenim peteršiljem.