Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Zeliščna terina s prekajenim lososom in škampovimi repki

Ribje jedi
Losos

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

6 listov bele želatine
2 šopka bazilike ali drugih zelišč – svežih
500 g svežega sira (20 ali 40 % maščobe)
sol
1 dl nesladke rastlinske smetane
sveže zmlet beli poper
olje za modelčke
250-300 g prekajenega lososa
300 g škampcvih repkov

Priprava recepta

Liste želatine zmehčamo v hladni vodi. Operemo baziliko in jo osušimo, listke potrgamo s stebel in jih zelo drobno sesekljamo. Sveži sirček zmešamo z baziliko, ga osolimo in popramo. Smetano segrejemo, liste želatine iztisnemo in jih raztopimo v smetani. Pri tem se ta ne sme preveč segreti, saj želatina sicer izgubi svoje lastnosti. Posodo odstavimo z ognja in v smetano zmešamo sirček. Šest pripravljenih modelčkov pomažemo z oljem in nadevamo zanjo pripravljeno zmes. Nato jih pokrijemo in vsaj 2 uri postavimo v hladilnik, da se zmes strdi. Vsebino modelčkov zvrnemo na krožnike in okrasimo z nekaj rezinami prekajenega lososa, škampovimi repki. Zraven ponudimo česnovo majonezo ali hrenovo smetano.

Oglejte si sorodne recepte
Lososov carpacio
Losos na paradižnikih z zelišči
Lososovi cmoki
Svinjska ribica z lososom
Lososove rezine s špinačo
Losos z blitvino kremo
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Ribje jedi

Hladni losos

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top