Sirova pogača
Priprava recepta
Moko presejemo, nekaj je pustimo za pripravo testa, ostalo pa posolimo in ji v vdolbino na sredi dodamo kvas, ki smo ga prej v topli vodi zmešali s sladkorjem. Kvas prekrijemo z malo moke in pustimo 10 minut, da vzhaja. Potem primešamo olje in jogurt in gnetemo z mešalnikom 7-8 minut, dokler ne dobimo gladkega srednje mehkega testa. Testo pokrijemo in ga pustimo vshajati na toplem do podvojene količine.
Vzhajano testo damo na desko, ki smo jo prej potresli z moko. Razdelimo ga na 8 delov. Vsak del posebej oblikujjemo in ga razvlečemo v 1/2 cm debelo ovalno obliko. Drugega za drugim položimo na premazan pekač, premažemo jih z nadevom, tako da ob robovih pustimo 1 cm čistega testa. Pečemo v pečici pri srednje visoki temperaturi okrog 10 minut, dokler pogače ne dobijo zlatorjave barve.
Nadev: Jajci stepemo z Vegeto in s tem prelijemo naribani sir. Dodamo sesekljani petršilj in vse skupaj premešamo.