Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Sirova pogača

Tople porcijske predjedi

Loading...

Sestavine

Testo:
50 dag moke
2 žlički soli
4 dag svežega kvasa
1 žlička sladkorja
0,5 l vode
1 dl olja
3 dl jogurta
Nadev:
50 dag poltrdega sira
2 šopka petršilja
2 jajci

Priprava recepta

Moko presejemo, nekaj je pustimo za pripravo testa, ostalo pa posolimo in ji v vdolbino na sredi dodamo kvas, ki smo ga prej v topli vodi zmešali s sladkorjem. Kvas prekrijemo z malo moke in pustimo 10 minut, da vzhaja. Potem primešamo olje in jogurt in gnetemo z mešalnikom 7-8 minut, dokler ne dobimo gladkega srednje mehkega testa. Testo pokrijemo in ga pustimo vshajati na toplem do podvojene količine.

Vzhajano testo damo na desko, ki smo jo prej potresli z moko. Razdelimo ga na 8 delov. Vsak del posebej oblikujjemo in ga razvlečemo v 1/2 cm debelo ovalno obliko. Drugega za drugim položimo na premazan pekač, premažemo jih z nadevom, tako da ob robovih pustimo 1 cm čistega testa. Pečemo v pečici pri srednje visoki temperaturi okrog 10 minut, dokler pogače ne dobijo zlatorjave barve.

Nadev: Jajci stepemo z Vegeto in s tem prelijemo naribani sir. Dodamo sesekljani petršilj in vse skupaj premešamo.

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top