Topla regratova solata
Priprava recepta
Regrat očistimo, ter narežemo na 2-3 cm dolge lističe, ter ga dobro operemo, ter odcedimo. Krompirje operemo, ter jih skuhamo. približno 10 minut preden so krompirji kuhani, na olju prepražimo na drobno sesekljano slanino, nato dodamo zaseko ali ocvirke in jih stopimo. Istočasno damo kuhati jajca, da se bodo skuhala v trdo. Ko smo stopili tudi zaseko ali ocvirke, dodamo kis in vodo, ter pustimo da rahlo vre. Medtem bomo kuhane krompirje olupili in jih skupaj z regratom dali v posodo, ter vso skupaj z mečkalcem krompirja (ali pa z močno vilico) dobro zmečkali. Ko imamo krompir zmečkan, dolijemo vročo okisano maščobo. Na vse to narežemo na drobne lističe narezana v trdo kuhana jajca, solimo po okusu in rahlo, vendar dobro premešamo. Serviramo toplo.
Nasvet
Toplo regratovo solateo lahko jemo kot samostojno jed z polobelim ali črnim kruhom, lahko pa zraven serviramo tudi palačinke, premazane z marmelado. Zraven paše tudi kozarec rdečega vina.