Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Ribji cmoki na zelenih beluših

Ribje jedi
Postrv

Čas priprave: 30 min

Težavnost: 7

Cmoki Šparglji

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 350g prekajene postrvi
  • 70g kisle smetane
  • 4 žlice sladke smetane
  • 1kg zelenih belušev
  • 4 vejice koprca
  • 2 veliki žlici vinskega kisa
  • 1 žlička gorčice
  • 6 žlic oljčnega olja
  • Sol in poper

Priprava recepta

Postrv in kislo smetano v mešalniku zmeljite, ter začinite s soljo in poprom.

Čvrsto stepite sladko smetano in jo previdno umešajte.

Beluše operite in jih očistite tako, da spodnjo tretjino olupite in jim odrežite olesenele konce. Povežite jih v svežnje in približno 8 minut kuhajte v slani vodi. Vodo odlijte ter beluše odcedite in ohladite.

Iz kisa, soli, gorčice, olja in popra zmešajte gladko marinado.

Beluše razporedite po krožniku in jih pokapajte z marinado. Iz ribje pene oblikujete žličnike in jih položite ne beluši.

Jed okrasite s koprcem in postrezite.

Oglejte si sorodne recepte
Šparglji Špargljev ragu z žafranovo peno
Špinačni cmoki Špinačni cmoki
Juha iz belušev
Panna cotta Špargljeva panakota z biskvitnimi kockami in svežimi jagodami
Šparglji z omako Beluši v kremni omaki
Avokado Avokado z gamberi in zelenimi šparglji
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top