Račji ragu s hruškami in pomarančami
Priprava recepta
Raco razrežemo na kose. Za osnovo, kosti hrbta, perutnice, vrat in drobovino sesekljamo in prepražimo, da porjavi. Dodamo čebulo in jo tudi porjavimo. Maščobo odlijemo, premešamo ostale dodatke in začinimo. Vse skupaj naj se kuha 60 minut, nato precedimo.Medtem razgrejemo v ponvi olje in surovo maslo, kose race posolimo in popopramo. Bedra pečemo pet minut na obeh straneh, enako prsi, da porumenijo. Vročino zmanjšamo, posodo pokrijemo in dušimo petnajst minut, meso obračamo. Medtem olupimo pomaranče in lupinico zrežemo na julienne, ter jih dve minuti blanširamo. Odlijemo vodo Ko je raca skoraj mehka, odlijemo maščobo. Dodamo hruške, pokrijemo in vse pražimo na majhni vročini, dokler ni meso mehko, hruške pa kuhane. Račje meso in hruške vzamemo iz ponve in odlijemo maščobo. V ponev damo sladkor in kis in pustimo vreti. Dodamo rjavo osnovno omako in liker. Kose mesa položimo nazaj v ponev, da se pokuhajo, zraven damo hruške. Račje meso ponudimo prelito z omako in okrašeno s sadjem in pomarančno lupino.