Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Puranji zvitki s slivami

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Puran

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1/8 l rdečega vina,
3 nageljnove žbice,
5 koriandrovih semen,
Malce naribanega muškatnega oreščka,
Kajenski poper,
8 suhih sliv,
8 majhnih puranjih zrezkov po 60 g,
Poper iz mlina,
sol,
2 žlici margarine,
2 šalotki,
1 žlica paradižnikove mezge,
120 ml kokošje juhe iz kocke,
1 žlica jedilnega škroba,
75 g sladke smetane.

Priprava recepta

Rdeče vino zmešajte v posodi začimbami, dodajte suhe slive in jih namakajte 30 najmanj 30 minut. Pripravite zrezke, jih zelo rahlo med folijo potolcite, solite in poprajte. Slive odcedite in vsak zrezek obložite s slivo ter zvijte. Prevežite zvitek s kuhinjsko nitjo kot paket. Šalotki olupite in sesekljajte. Pečico segrejte na 225 stopinj. Zvitke zlatorjavo opecite na maščobi in jih nato dajte v takšno posodo s pokrovom, ki jo lahko postavite v pečico. Na maščobi od pečenja podušite šalotke, vmešajte mezgo in rahlo opražite. Zalijte z rdečim vinom in kuhajte 2 minuti. Dolijte kokošjo juho in premešajte. S tem prelijte zvitke, jih pokrijte in postavite v pečico za 8 minut. Pečene zvitke shranite v alu foliji na toplem. Omako precedite in zavrite. Jedilni škrob zmešajte z malce vode in z njim zgostite omako. Na koncu vmešajte sladko smetano in po potrebi solite in poprajte. Zvitku odstranite nit in ga na krožniku prelijte z vinsko omako.

Oglejte si sorodne recepte
Marinirani puranovi rezanci na solatni posteljici z balzamičnim kisom
Puranji pivski zrezki
Puran s kostanji
Puranja solata
Puranja zvita pečenka po appenzellerško
Puranja jetra z ocvrto čebulo, jabolki in Madeira omako
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top