Puranji zvitki s slivami
Priprava recepta
Rdeče vino zmešajte v posodi začimbami, dodajte suhe slive in jih namakajte 30 najmanj 30 minut. Pripravite zrezke, jih zelo rahlo med folijo potolcite, solite in poprajte. Slive odcedite in vsak zrezek obložite s slivo ter zvijte. Prevežite zvitek s kuhinjsko nitjo kot paket. Šalotki olupite in sesekljajte. Pečico segrejte na 225 stopinj. Zvitke zlatorjavo opecite na maščobi in jih nato dajte v takšno posodo s pokrovom, ki jo lahko postavite v pečico. Na maščobi od pečenja podušite šalotke, vmešajte mezgo in rahlo opražite. Zalijte z rdečim vinom in kuhajte 2 minuti. Dolijte kokošjo juho in premešajte. S tem prelijte zvitke, jih pokrijte in postavite v pečico za 8 minut. Pečene zvitke shranite v alu foliji na toplem. Omako precedite in zavrite. Jedilni škrob zmešajte z malce vode in z njim zgostite omako. Na koncu vmešajte sladko smetano in po potrebi solite in poprajte. Zvitku odstranite nit in ga na krožniku prelijte z vinsko omako.