Puranja zvita pečenka po appenzellerško
Priprava recepta
1. Očiščene puranje prsi oplaknite in osušite. Od sredine navzven jih zarežite in prepolovite tako, da se bo meso kljub vsemu še držalo skupaj, ter jih nato potolcite. Meso krepko začinite s soljo, poprom, ščepcem kajenskega popra in žlico mlete paprike.
2. Bele drobtine zmešajte s sirom in timijanom ter mešanico začnite z muškatnim oreščkom. Sirovo zmes enakomerno porazdelite po mesu.
3. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Meso zvijte in ga povežite s kuhinjskim sukancem. V pekaču segrejte maščobo za peko in na njej z vseh strani popecite zvito pečenko.
4. čebuli olupite, prepolovite in ju zrežite na kocke. Dodajte jih k mesu in na hitro popecite. Vse skupaj prestavite v ogreto pečico in pecite še okoli 30 minut.
5. Prilijte vino in juho, primešajte gorčico in vse skupaj pecite še približno 30 minut.
6. Pečenko vzemite iz pečice in omako pretlačite skozi cedilo. Še enkrat jo segrejte in ji primešajte sredstvo za zgoščevanje. Začinite jo s soljo, poprom, kajenskim poprom in papriko. Zelišča oplaknite in otresite do suhega. Zvito puranjo pečenko zrežite na rezine in jih skupaj z omako in zelišči porazdelite po krožnikih. Zraven tekne krompirjeva palačinka in pisana paprika.
Nasvet
čas priprave: približno 35 minut. Na osebo približno 480 kcal; B. 61 g, M: 17 g, OH: 6 g.