Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polži sv. Janeza

Tople porcijske predjedi

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

48 polžev s hišicami,
olivno olje,
2 stroka česna,
sardele v olju,
500 gr. pelatov,
hudi feferon,
sveža meta, sol in poper.

Priprava recepta

Polže najprej dajte v obilo sveže vode in jih operemo. Potem jih odcedite in dajte v posodo skupaj z grobo soljo, kisom in malo moke. Pustite jih najmanj 2 uri, da se ščistijo (odstranijo blato). Od časa do časa jih malo pretresite. Nato polže zopet operite v veliko vode; pranje večkrat ponovite. Na koncu jih odcedite in dajte v ponev. Nanje vlijte hladno vodo in jih kuhajte na nizki temperaturi. Ko polži pokukajo iz hisic, jih kuhajte še 8 minut na močnem ognju. Nato jih spet odcedite in operite v hladni vodi.Polže zatem dajte v ponev in vlijte nanje obilico vode z enako količino belega vina. Dodajte 8 gr. grobe soli na vsak liter tekočine, na debelo narezan korenček, čebulo, česen in celi poper. Pustite, da vse skupaj zavre pri nizki temperaturi. Kuhajte še potem 2 uri ali 2 uri in pol, odvisno od velikosti polžev.Ko so polži kuhani, jih odcedite in jih potegnete iz hišic. Odstranite vso črnino na krajih. V kozici z oljem popecite česen in ko je rumen ga dodajte k sardelam. To zmečkajte z leseno žlico. Dodajte na kose narezane pelate, sol in poper. Vse skupaj premešajte in pustite, da se omaka malo zgosti. Dodajte tudi meto in pekoči feferon, ter pustite vse skupaj stati 5 minut. To maso na koncu zmešajte s polži in kuhajte 30 minut pri zmerni temperaturi.

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top