Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančji zrezek z gobami in sirom

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

60 dag piščančji file
20 dag sir gauda
30 dag sveži šampinjoni
2 dl perutninski fond
1 dl sladka smetana
0.5 dl vino belo
olje za peko, limonin sok, sesekljan peteršilj, maslena kocka (½ masla, ½ moke bele zmešaj skupaj)
sol, poper

Priprava recepta

Oprane šampinjone stresemo v posodo na vroče olje, pomešamo zalijemo z belim vinom, limoninim sokom in pokrijemo. Pokrite kuhamo v lastnem soku 5 minut, šampinjone odstranimo in narežemo na lističe, dolijemo piščančjo osnovo, prevremo, zgostimo z masleno kocko,zalijemo s sladko smetano, dodamo narezane šampinjone, prekuhamo začinimo s soljo in poprom.
Narezane zrezke potolčemo, solimo, popramo opečemo na maščobi, zrezke prekrijemo z rezinami sira in jih ponovno zapečem v vroči pečici, da se sir razpusti po zrezkih. Tako pripravljene zrezke položimo na krožnike, ki smo jih podlili s šampinjonovo omako in obložili s poljubno prilogo.

Oglejte si sorodne recepte
Čičerikina jed Piščančja terina
Čičerikina jed Perutninski Arabski lonec
Čičerikina jed Piščančji medaljon s figami in praženimi mandlji
Čičerikina jed Pikanten piščanec
Čičerikina jed Nadevan piščanec po ptujsko
Čičerikina jed Praženo piščančje meso z papriko, fižolom in arašidi
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top