Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Piščančja saltinbocca Romana

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

600 g piščančji file,
80 g kraški pršut,
sveži žajblovi listi,
sol, mleti beli poper,
olje za peko;

OMAKA:
160 g paradižnikovi pelati,
20 g čebula,
10 g korenje,
10 g steblasta zelena,
olivno olje,
sladkor,
sol;
poljubna dekoracija in priloga

Priprava recepta

Piščančje fileje narežemo, potolčemo, solimo, popramo, vsak file obložimo z rezino kraškega pršuta in svežimi žajblovimi listi, ki jih na meso oz. fileje pritrdimo z zobotrebcei. Fileje počasi spečemo na olju, pečenim odstranimo zobotrebce, podlijemo s paradižnikovo omako in ponudimo z izbrano prilogo. Omaka: na olivnem olju ovenemo sesekljano čebulo, steblasto zeleno in naribano korenje, dodamo ščep sladkorja, sol in paradižnikove pelate in kuhamo do mehkega, med kuhanjem po potrebi dolivamo kokošjo juho, kuhano omako dosolimo in prepasiramo.

Nasvet

čas priprave: 30 minut

Oglejte si sorodne recepte
Piščančji curry z mandljevim rižem
Nadevan piščanec po ptujsko
Piščančji kipnik z ocvrto čebulo na korenčkovem pireju
Piščančji medaljoni z koriandrom in sezamom na basmati rižu
Piščančji file polnjen s špinačo in sirom v janežovi omaki
Piščančja rolada z ajdovo kašo
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top