Piščančja rolada z ajdovo kašo
Priprava recepta
Iz piščančjih prsi naredimo velike zrezke, po popramo in solimo. Za nadev skuhamo proseno kašo. Kuhani in ohlajeni kaši primešamo na kocke narezane suhe slive, dodamo margarino, jajci in po potrebi drobtine. Seveda ne smemo pozabiti na sol. Prsa nadevamo z nadevom, zvijemo v rolado in zvežemo z vrvico. Na olivnem olju na hitro popečmo rulado. Nato do konca spečemo v pečici. Ko je rulada pečena ji odstranimo vrvico in razrežemo.
Omaka:
Tretjino masla raztopimo nad soparo v majhnem mešalnem lončku, med neprestanim stepanjem dodamo pol vode in pol belega vina in 1 rumenjak. Stepamo še nekoliko časa, nato dodamo še tretjino masla, primešamo omaki nekoliko tekočine in 1 rumenjak. Ko se začenja omaka gostiti, dodamo še ostalo maslo, zmešamo z omako nekaj smetane, začinimo s soljo, z muškatom, sladkorjem in limoninim sokom. Omako začinimo z drobno narezanim pehtranom, z mesnim izvlečkom in s soljo, po želji dodamo nekaj drobno sesekljane in v belem vinu dušene čebule.