Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Peresniki z baziliko

Peresniki, rigatoni, rezanci, Testenine
Peresniki

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

40 dag peresnikov
20 dag olupljenega graha
2 dag prekajene slanine
4 žlice olivnega olja
2 stroka česna
bazilika
3 žlice parmezana
sol, poper
limonin sok
2 dl sladke smetane

Priprava recepta

Slanino narežemo na majhne kocke. Pripravimo bazilikino zmes: olupimo in stremo česen, dodamo baziliko, parmezan, olivno olje in poper ter vse dobro premešamo. Testenine damo kuhat v vrelo slano vodo.

Na olju v malo večji posodi spražimo zrezano slanino, dodamo grah in Vegeto. Dušimo in zalivamo z malo vode, dokler se grah ne zmehča, potem dodamo nekaj limoninega soka. Tako pripravljenemu grahu dodamo kuhane odcejene testenine in bazilikino zmes. Premešamo in pogrejemo, dodamo malo tekočine, v kateri so se kuhale testenine, sladko smetano in sesekljan petršilj.

Oglejte si sorodne recepte
Peresniki z lososom Peresniki alla Pier
Peresniki z lososom Peresniki z lososom
Peresniki z lososom Peresniki z olivami
Peresniki z lososom Peresniki v solati
Peresniki z lososom Peresniki v hudi omaki
Peresniki z lososom Polnovredni peresniki z bučkami
Oglejte si tudi
Bazilikini špageti
Molekularni recepti, Omake, Testenine, Špageti

Bazilikini špageti

Testenine

Mafini iz testenin s šunko in zelenjavo

Špageti

Špageti s čilijem in z olivami

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top