Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečene piščančje prsi s paprikino omako

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 kosi piščančjih prsi,
sol, poper,
6 dag masla,
0,6 dl belega vina,
holandska omaka,
2 rdeči papriki,
oljčno olje,
1,25 dl belega vina,
ščepec sladkorja.

Priprava recepta

S kosov mesa odstranimo kožo, meso začinimo s soljo in poprom. Papriko razpolovimo, ji očistimo semenje, splaknemo s hladno vodo in narežemo na tanke trakove. Na vročem olju in malo sladkorja papriko zarumenimo in zalijemo z 1,25 dl belega vina. Dušimo toliko časa, da tekočina izpari in se paprikovi trakovi zmehčajo, nato z paličnim mešalnikom naredimo pire.
Meso začinimo in z vseh strani opečemo na oljčnem olju, zalijemo z vinom. Meso nato pečemo do konca v peči.
Gosti kremasti Knorr holadski omaki vmešamo pire iz paprike. Piščančje meso delno prelijemo s pripravljeno paprikovo omako. Kot prilogo ponudimo zelenjavni riž (na majhne kockice narezano rumeno, zeleno in rdečo papriko).

Oglejte si sorodne recepte
Bučkina musaka s piščancem Piščančji cocktail
Bučkina musaka s piščancem Pečen piščanec s čebulo polnjeno z jetercami
Bučkina musaka s piščancem Nadevan piščanec
Piščanec na žaru z pekočo omako Piščanec na žaru z pekočo omako
Blaga piščančja juha z jabolki Blaga piščančja juha z jabolki
Bučkina musaka s piščancem Bučkina musaka s piščancem
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top