Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečen riž z rakci

Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 6

Število oseb: 4

Riž

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • 4 skodelice ohlajenega, pečenega riža
  • skodelice narezanih gob
  • 2 sesekljani čebuli
  • skodelice sesekljanih vodnih oreškov
  • 3 stepena jajca
  • skodelice kreše
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 funt (500 g) rakcev
  • čajne žličke sladkorja

Priprava recepta

Segrejte 1 žlico olja in v njem specite jajca. Nato jajca vzemite ven. Z ostankom olja zarumenite čebulo in riž. Rakce popecite, da postanejo bledo rdeči. Dodajte vse druge sestavine in vse skupaj kuhajte 5 č 8 minut, približno 1 minuto z umešanimi jajci (za 6 oseb).
Priprava jedi za pečenje z mešanjem. Meso narezite na tenke, majhne trakove. Tudi koruzo morate sesekljati na drobno (oz. uporabite pripravljena koruzna zrna iz konzerve). Tudi zelenjavo morate narezati na majhne koščke. Velikost in barvo vseh jedi morate harmonično uskladiti.

Oglejte si sorodne recepte
Riž z bučkami Losos na črnem rižu s kaviarjem
Riž z bučkami Riž z bučkami
Riž z bučkami Piščančji medaljoni z koriandrom in sezamom na basmati rižu
Riž z bučkami Riževi štruklji
Riž z bučkami Svinjski file na riževi solati
Riž z bučkami Riž z Žafranom
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top