Pečen piščanec s čebulo polnjeno z jetercami







Priprava recepta
Nadevajte piščanca s timjianom in limoninimi krhlji, zvežite in začinite z oljem poprom in soljo ter ga dajte v pekač skupaj z lističem lovorja, rožmarina, zelene, korenčkom in na koščke narezano čebulo. Popecite piščanca (200 °C 2-3 minuti), da postane koža hrustljava. Nato dodajte 6 rumenih srednje velikih čebul z lupino vred in krompirjem narezanim na krhlje. Pecite 50 minut na temperaturi 160 °C.Nato piščanca razrežite, prsa in bedro na rezine, položite na krožnik, tako da bedra ostanej spodaj in prsi zgoraj ter krompir. Nato očistite in izdolbite čebule, ki ste jih pekli skupaj s piščancem. Z ostanko od čebule, ki ste jih dobili pri dolbljenju, ter ostanki od pečenja in kosti pripravite omako. Odstranite mast in dodajte malo hladne vode, zmajnšajte temperaturo in odcedite ter začinite. V drugo ponev dajte šalotko, lovor, narezana jetrca od piščanca, sol, poper. Dodajte 1 žlico omake, malo rdečega vina ter podušite 5 minut. S tem napolnite izdolbljene čebule in jih zaprite s klobučkom od čebule. Te položite zraven piščanca na krožniku, dodajte krompir in prelijte z omako. Na čebulo ne pozabiti vliti malo olja.