Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Pečen piščanec s čebulo polnjeno z jetercami

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Piščanec

[favorite_button]

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

1/2 kg piščanca,
3 vejice timijana,
1 limona,
1 vejica rožmarina,
150 g zelena,
120 g korenčka,
100 g čebule,
6 rumenih srednjevelikih čebul,
300 g krompirja,
50 g šalotke,
1 dl rdečega vina,
olje, sol, poper.

[favorite_button]

Priprava recepta

Nadevajte piščanca s timjianom in limoninimi krhlji, zvežite in začinite z oljem poprom in soljo ter ga dajte v pekač skupaj z lističem lovorja, rožmarina, zelene, korenčkom in na koščke narezano čebulo. Popecite piščanca (200 °C 2-3 minuti), da postane koža hrustljava. Nato dodajte 6 rumenih srednje velikih čebul z lupino vred in krompirjem narezanim na krhlje. Pecite 50 minut na temperaturi 160 °C.Nato piščanca razrežite, prsa in bedro na rezine, položite na krožnik, tako da bedra ostanej spodaj in prsi zgoraj ter krompir. Nato očistite in izdolbite čebule, ki ste jih pekli skupaj s piščancem. Z ostanko od čebule, ki ste jih dobili pri dolbljenju, ter ostanki od pečenja in kosti pripravite omako. Odstranite mast in dodajte malo hladne vode, zmajnšajte temperaturo in odcedite ter začinite. V drugo ponev dajte šalotko, lovor, narezana jetrca od piščanca, sol, poper. Dodajte 1 žlico omake, malo rdečega vina ter podušite 5 minut. S tem napolnite izdolbljene čebule in jih zaprite s klobučkom od čebule. Te položite zraven piščanca na krožniku, dodajte krompir in prelijte z omako. Na čebulo ne pozabiti vliti malo olja.

Oglejte si sorodne recepte
Opečene piščančje prsi v solati z lečo
Piščančja prsi s hruško in rokfortom
Dušena piščančja prsi na kiviju
Piščančji medaljon s figami in praženimi mandlji
Špageti t ragujem iz piščančjih beder in šampinjonov
Piščančji polpeti z zelenjavo
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Račja prsa s štruklji iz rdečega zelja in mlinci

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu
NOVO 21. 12. 20 Bučno olje
veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan
NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije
NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija
O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top