Paradižnik z mocarelo in s pestom
Čas priprave: 15 min
Težavnost: 3
Število oseb: 2
Priprava recepta
1. Pinjole popražite v teflonski ponvi. Nato jih preložite na krožnik in ohladite. Mocarelo vzemite iz razsola in jo odcedite. Krogli zrežite na tanke rezine. Paradižnike operite, odstranite zametke pecljev in sadeže zrežite na tanke rezine. Skupaj z rezinami mocarele jih razporedite po krožniku. Začinite s soljo in sveže mletim poprom. Nakapajte s kisom in z dvema žlicama oljčnega olja.
2. Za pripravo pesta oplaknite baziliko, jo otresite do suhega in ji potrgajte lističe. Nekaj jih prihranite za okrasitev na koncu. Parmezan zdrobite na večje koščke. česen olupite in ga skupaj z baziliko, s parmezanom, pinjolami in preostalim oljčnim oljem dobro pretlačite v električnemu mešalniku.
3. Pesto solite in poprajte ter po žličkah razporedite po paradižnikovi solati. Okrasite z lističi bazilike, zraven pa lahko ponudite čabato.
Nasvet
Priprava približno 15 minut, na osebo približno 510 kcal, B: 25 g, M: 42 g, OH: 3 g.