Palačinke
Priprava recepta
Iz naštetih sestavin na klasičen način pripravljamo testo za palačinke, le da vanj umešamo še raztopljeno maslo. Tako pripavljeno testo pustimo stati okrog 20 minut, potem pa spečemo 8 tankih palačink.
Premažemo jih z nadevom, ki ga pripravimo takole: olivno olje, baziliko, strti česen, parmezan in poper zmešamo v homogeno zmes. Nato palačinke dvakrat prepognemo v nekakšne trikotnike in jih z obeh straneh popečemo na segretem maslu. Prelijemo jih s sladko smetano, s pečenkino omako (približno 6 žlic), potrosimo z Vegeto in naribanim parmezanom. Zložene v ognjevarni posodi jih 8 do 12 minut gratiniramo v segreti pečici.
če nameravamo palačinke ponuditi kot samostojno jed, jih pripravimo po navedenem receptu. Ob slavnostnih priložnostih pa jih lahko ponudimo tudi v kombinaciji z drugimi jedmi iz testenin.