Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Palačinke

Tople porcijske predjedi

Čas priprave: 45 min

Težavnost: 4

Število oseb: 3

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

  • TESTO :
  • 10 dag moke
  • 1/4 l mleka
  • 1 jajce
  • 2 jajčna rumenjaka
  • 2 dag masla
  • sol
  • NADEV :
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 strok česna
  • bazilika
  • 4 dag naribanega parmezana
  • poper
  • PRELIV :
  • 3 dag masla
  • 1 dl sladke smetane
  • pečenkina omaka
  • 1 žlica naribanega parmezana

Priprava recepta

Iz naštetih sestavin na klasičen način pripravljamo testo za palačinke, le da vanj umešamo še raztopljeno maslo. Tako pripavljeno testo pustimo stati okrog 20 minut, potem pa spečemo 8 tankih palačink.

Premažemo jih z nadevom, ki ga pripravimo takole: olivno olje, baziliko, strti česen, parmezan in poper zmešamo v homogeno zmes. Nato palačinke dvakrat prepognemo v nekakšne trikotnike in jih z obeh straneh popečemo na segretem maslu. Prelijemo jih s sladko smetano, s pečenkino omako (približno 6 žlic), potrosimo z Vegeto in naribanim parmezanom. Zložene v ognjevarni posodi jih 8 do 12 minut gratiniramo v segreti pečici.

če nameravamo palačinke ponuditi kot samostojno jed, jih pripravimo po navedenem receptu. Ob slavnostnih priložnostih pa jih lahko ponudimo tudi v kombinaciji z drugimi jedmi iz testenin.

Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top