Morski list po bretonsko
Priprava recepta
Ribje fileje operemo osušimo, pokapamo z limoninim sokom in pustimo pokrite 15 minut. Poru odrežemo temnozelene liste, rumenkasti del pa narežemo. Šalotko olupimo in zrežemo. Pečico segrejemo na 200 Stopinj celzija. Surovo maslo raspustimo in na njem pri zmerni vročini pražimo zelenjavo 10 minut. Ribje fileje osušimo posolimo in povaljamo v moki, odvečno moko otresemo z njih. Zelenjavo naložimo v nepregorno posodo nanjo pa čez pol prepognjemo ribje fileje. Fileje morskega jezika pokapamo z malo vina posodo pokrijemo in damo v pečico. K filejem vseh pet minut med pečenjem prilivamo vino: čez 15 minut fileje in zelenjavo prelijemo s smetano in vse odkrito pečemo še 10 minut. Ribje fileje potresemo s petršiljem. Poleg se prilega bel kruh ali slan krompir.