Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Losos z blitvino kremo

Morske specialitete
Losos

Loading...

Sestavine

1 vejica rožmarina,
2 lovorova lista,
1/2 šopka materine dušice,
2 žlici gorčičnih semen,
1/2 žlice janeževih semen,
400 g lososovih filejev,
50 ml bistre juhe,
150 g sladke smetane,
mleta kumina, sol, poper,
2 feferona, limona,
rdeči poper.

Priprava recepta

Dno lonca prekrijte z aluminijasto folijo in nanj položite začimbe. Potem v lonec položite rešetko, nanjo pa fileje lososa. Pokrijte posodo in približno deset minut dimite ribo na srednje vročem ognju. Pustite da se malo ohladi v loncu. Medtem operite blitvo in jo na grobo nasekljajte. čebulo olupite in narežite na drobne kocke. Pristavite juho in ko zavre vanjo stresite špinačo. Ko upade dolijte olje in premešajte s paličnim mešalnikom. Potem umešajte še smetano in čebulo. Začinite s kumino, soljo in poprom, ter prekuhajte. Fileje narežite na rezine in položite na krožnik, prelijte s špinačno omako.če nimate prostora kjer bi lahko dimili lososa, lahko le tega začinite in popečete na žaru!  

Oglejte si sorodne recepte
Hladni losos
Lososov ragu s spomladansko čebulo Lososov ragu s spomladansko čebulo
Losos s krompirjem malo drugače Zeliščna terina s prekajenim lososom in škampovimi repki
Losos s krompirjem malo drugače Losos s krompirjem malo drugače
Losos s krompirjem malo drugače Solata iz kodraste endivije, vitlofa in prekajenega lososa
Losos s krompirjem malo drugače Svinjska ribica z lososom
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami
Morske specialitete, Ribje jedi

Polnjeni lignji z rižem in lovkami

Morske specialitete, Ribje jedi

Lignji v marinadi

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top