Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Kmečki kaviar

Zelenjavne jedi
Kaviar

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 jajčevca, skupaj približno 1 kg
8 strokov česna
2 žlici sojine omake
6 žlic olivnega olja
1 večji zrel paradižnik
sol in poper po okusu
4 žlice pinjol ali pistacij (okras)
3 žlice sesekljanega peteršilja (okras)

Priprava recepta

Pečico ogrejemo na 180C.
česen narežemo na tanke rezine. Jajčevca prerežemo na pol in v meso zarežemo več vzporednih zarez (kože ne smemo prerezati). Zareze napolnimo s česnom, jajčevca rahlo osolimo, pokapamo z dvema žlicama olivnega olja in v pečici pečemo 1 uro.
Paradižnik olupimo in drobno sesekljamo (če je paradižnik dovolj zrel, mu je kožo lahko odstraniti; sicer ga moramo popariti).
Pečena jajčevca nekoliko odhladimo in blago stisnemo, da odstranimo odvečno tekočino. Meso in česen izdolbemo ter zmečkamo z vilicami. Vmešamo preostalo olivno olje, sojino omako, paradižnik ter osolimo in popopramo.
Kmečki kaviar dobro ohladimo. Predno ga ponudimo, ga temeljito premešamo in posujemo s sesekljanim peteršiljem in sesekljanimi pinjolami ali pistacijami.

Nasvet

Kmečki kavijar serviramo kot predjed z rženim, ajdovim ali polnozrnatim kruhom. čas priprave: 1 ura 15 minut (+ hlajenje)

Oglejte si sorodne recepte
Melonin kaviar Recept Losos na črnem rižu s kaviarjem
Melonin kaviar Recept Melonin kaviar
Oglejte si tudi
Izpostavljeni recepti, Testa in kruh, Veganske jedi, Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Čičerikina pogača s suhim paradižnikom

Ohrovtov narastek s sirom
Vegetarijanske jedi, Zelenjavne jedi

Ohrovtov narastek s sirom

Zelenjavne jedi

Guacamole – namaz iz avokada

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top