Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Jagnječje stegno s kumarami

Jedi iz drobnice, Mesne jedi
Jagnjetina Kumare Murke

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

2 jagnječji stegni, skupaj približno 1.5 kg
10 dag prekajene slanine
1 rumena čebula
2 majhna korena
1 peteršiljev koren
rezina korena zelene (5 dag)
4 dl suhega belega vina (npr. sivi pinot, rebula ali beli pinot) ali 2 dl vinskega kisa in 2 dl vode
2 lovorjeva lista
1/2 žličke mletih nageljnovih žbic
1/2 žličke mletega ingverja
2 žlički timijana
sol in poper po okusu
5 dag moke ali jedilnega škroba
1 dl kisle smetane
10 dag masla
1 kg kumar

Priprava recepta

Kumare olupimo, izdolbemo semena, če so prevelika, zrežemo na kolobarje in 5 minut dušimo na 5 dag masla. Odstavimo in pustimo, da se povsem ohladijo.
čebulo sesekljamo na kockice. Korenje in peteršiljev koren zrežemo na tanke kolobarje, koren zelene razrežemo na trakove.
Kozico obložimo z rezinami slanine in posujemo s čebulo, korenjem, peteršiljem in zeleno. Zmešamo sol, nageljnove žbice, ingver in timijan ter dobro nataremo obe jagnječji stegni. Začinjeni stegni položimo na zelenjavo, dodamo lovorjeva lista in zalijemo z vinom ali razredčenim kisom. Posodo pokrijemo in jed na srednjem ognju dušimo, dokler se meso ne zmehča (približno eno uro in pol); med kuhanjem stegni obrnemo, da se bo meso enakomerno zdušilo.
Ko je meso mehko, stegni odstranimo iz posode, razrežemo in shranimo na toplem. Omako najprej zavremo in kuhamo, da povre na tri četrtine. Prepasiramo jo skozi gosto sito, ponovno pogrejemo in dodamo moko ali jedilni škrob ter na blagem ognju kuhamo, da se zgosti. Vmešamo dušene kumare, dodamo meso in zavremo. Na koncu dodamo še kislo smetano in jed takoj ponudimo.

Nasvet

Recept za jagnječja stegna s kumarami sem pred leti objavil na internetu, v okviru predstavitve Slovenije in naše kulinarike. Jed je bila mnogim deskarjem všeč, še posebno se je nad njo navdušil britanski enolog in urednik Wine-and-Dine Ezine Clifford C. Mould, ki je recept tudi objavil v svojem časopisu.

Oglejte si sorodne recepte
Jagnječje zarebernice z zeliščno skorjo
Jagnječi ragu z bobom
Kumarična solata z jajci
Jagnječje stegno pečeno v pečici
Pikantno jagnječje bedro
Kumarična juha
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top