Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Hruškov kolač z mrvicami in s skutnim nadevom

Slaščičarsko kosovno pecivo
Skuta

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

za testo in mrvice:
550 g moke
1 zavitek pecilnega praška
250 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
210 g masla
4 žlice limoninega soka

za nadev:
125 g mehkega masla
180 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
5 rumenjakov
2 žlici zdroba
750 g skute
5 beljakov
3 hruške
6 žlic hruškovega žganja

Priprava recepta

1. Moko s pecilnim praškom presejte v skledo. Dodajte sladkor, vanilin sladkor, maslo v kosih in limonin sok ter z rokami zgnetite v mrvice. Testo razpolovite.
2. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Polovico mrvic enakomerno porazdelite po namaščenem pekaču in jih malce pritisnite.
3. Za nadev penasto zmešajte maslo, sladkor, vanilin sladkor, rumenjake in zdrob. Rahlo umešajte skuto. Beljake stepite v čvrst sneg in ga rahlo umešajte. Hruške olupite, razpolovite, jim odstranite peščišče, narežite na rezine in pokapajte z hruškovim žganjem.
4. Polovico skutne mase porazdelite po testu in obložite z rezinami hrušk. Premažite s preostalim skutnim nadevom in pokrijte s preostalimi mrvicami. Kolač pecite približno 60 minut.

Nasvet

Priprava: približno 50 minut; na košček: približno 380 kcal; B: 10 g, M: 16 g; OH: 47 g.

Oglejte si sorodne recepte
Ajdovi struklji s skuto
Skutni žličniki s slivovim kompotom
Jagodna torta z jogurtovo-skutno kremo
Omleta s skuto in gorgonzolo
Malinova torta s skutno kremo v obliki kupole
Skutini štruklji s proseno kašo
Oglejte si tudi
Slaščičarsko kosovno pecivo

Šarlota s smetano za kavo in z domačimi biskvitnimi piškoti

Slaščičarsko kosovno pecivo

Marelični žepki ”Burgenland”

Sladice, Slaščičarsko kosovno pecivo

SAKOS kolač

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top