Hruškov kolač z mrvicami in s skutnim nadevom







Priprava recepta
1. Moko s pecilnim praškom presejte v skledo. Dodajte sladkor, vanilin sladkor, maslo v kosih in limonin sok ter z rokami zgnetite v mrvice. Testo razpolovite.
2. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Polovico mrvic enakomerno porazdelite po namaščenem pekaču in jih malce pritisnite.
3. Za nadev penasto zmešajte maslo, sladkor, vanilin sladkor, rumenjake in zdrob. Rahlo umešajte skuto. Beljake stepite v čvrst sneg in ga rahlo umešajte. Hruške olupite, razpolovite, jim odstranite peščišče, narežite na rezine in pokapajte z hruškovim žganjem.
4. Polovico skutne mase porazdelite po testu in obložite z rezinami hrušk. Premažite s preostalim skutnim nadevom in pokrijte s preostalimi mrvicami. Kolač pecite približno 60 minut.
Nasvet
Priprava: približno 50 minut; na košček: približno 380 kcal; B: 10 g, M: 16 g; OH: 47 g.