Creme brule
Priprava recepta
1. Mleko in sladko smetano skupaj s z vanilijevim strokom zavremo do vrelišča.
2. Rumenjake sladkor in jedilni škrob umešamo in počasi prilijemo zavreto mleko s sladko smetano in vanilijem.
3. Vse skupaj postavimo na ogenj in mešamo tako dolgo, da se masa zgosti pazimo, da se ne naredijo grudice.
4. Maso nalijemo v modelčke in jih postavimo v hladilnik za 4 ure.
5. povrgu potresemo s sladkorjem in karameliziramo s plinskim gorilnikom ali v pečici pod prižganimi gornjimi grelci.
Nasvet
Postopek si lahko ogledate na spodnjem posnetku. Sam postopek se razlikuje le v tem da pri recepturi v videu ne uporabijo škroba. <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gpr9lDltc24"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gpr9lDltc24" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>