Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polnjeni ohrovtovi listi

Tople porcijske predjedi
Ohrovt

Loading...

Sestavine

16 listov ohrovta<BR>600g gob<BR>200g riža<BR>2 čebuli<BR>petršilj<BR>2 jajci<BR>so, poper<BR>100g parmezana<BR>maslo<BR>16 rezin prekajene slanine

Priprava recepta

Ohrovtove liste operemo in v slanem kropu skuhamo do polovice. Posebej skuhamo riž in ga odcedimo. Na maslu svetlo prepražimo sesekljano čebulo in dodamo na lističe narezane gobe, solimo, popramo . Dušimo do mehkega, malo zalijemo z vodo, ki nam je ostala od kuhanja ohrovtovih listov in pretlačimo skozi sito. Ko se ohladi, dodamo riž, sesekljan petršilj in jajca ter parmezan, solimo in popramo po okusu. Vse dobro premešamo, nadev enakomerno nanesemo na ohrovtove liste in oblikujemo sarmice.<BR>Z maslom namažemo pekač, vanj naložimo sarmice in vsako pokrijemo z rezino slanine. V pečici, segreti na 200 °C, pečemo 20 do 25 minut, da se listi popolnoma omehčajo in slanina porumeni.

Oglejte si sorodne recepte
Ohrovtove sarmice z govejim jezikom
Ajdova in prosena kaša v ohrovtovem listu
Ohrovtove sarmice
Ohrovtove rulade
Ohrovtova solata
Dušena svinjska rebra z ohrovtom
Oglejte si tudi
Glavne jedi, Izpostavljeni recepti, Morske specialitete, Ribje jedi, Tople porcijske predjedi

Rižota z beluši in gamberi

Ješprenova rižota z lisičkami
Tople porcijske predjedi

Ješprenova rižota z lisičkami

Musaka iz jajčevcev
Tople porcijske predjedi

Musaka iz jajčevcev

Zadnje objave

NOVO 01. 10. 21 O kvasu, drožeh in kruhu

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top