Web Kulinarika - Kulinarika Slovenije
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Domov
  • Recepti
    • Glavne jedi
      • Tople porcijske predjedi
      • Hladne porcijske jedi
      • Glavne jedi
      • Mesne jedi
      • Rižote
      • Zelenjavne jedi
      • Vegetarijanske jedi
      • Vse porcijske jedi …
    • Juhe
      • Čiste juhe
      • Goste juhe
      • Hladne Juhe
      • Narodne juhe
      • Posebne juhe
      • Enolončnice
      • Vse juhe …
    • Testenine
      • Špageti
      • Njoki
      • Testenine iz pečice
      • Peresniki, rigatoni, rezanci
      • Omake za testenine
      • Polnjene testenine
    • Solate
      • Kuhane solate
      • Sestavljene solate
      • Solatni dresingi
      • Surove solate
      • Vse solate …
    • Omake
      • Hladne omake
      • Omake za testenine
      • Tople omake
    • Ribje jedi
      • Morske specialitete
      • Sladkovodne specialitete
    • Sladice
      • Torte
      • Keksi in drobno pecivo
      • Kreme
      • Kreme v kozarcih
      • Vse sladice …
    • Drugo
      • Priloge k glavnim jedem
      • Testa in kruh
    • Specialitete
      • PRO recepti
      • Molekularni recepti
      • Recepti SLO reprezentance
      • Več receptov …
  • Novosti
    • Novice
      • Izpostavljamo
      • Dogodki
      • Objave v medijih
      • Galerije
      • Nasveti
  • Zdrava prehrana
  • Kuharski tečaji
    • Profesionalni tečaji
    • Gospodinjski – ljubiteljski tečaji
    • Kuharski team building
  • Catering
  • Video
  • Menu

Polnjen puranji zrezek v sezamu

Jedi iz perutnine, Mesne jedi
Puran

1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic Oddaj svojo oceno
Loading...

Sestavine

4 veliki puranji zrezki
4 ohrovtovi listi
Poper, sladka paprika
Rožmarin
2 jajci
2 žlici sezamovih semen
Drobtine
Margarina za pečenje

NADEV
100 g naribanega gouda sira
70 g nakockanega cambozola sira
30 g sesekljanih orehovih jedrc
Poper, sladka paprika

Priprava recepta

Vse sestavine za nadev temeljito premešajte. Ohrovtove liste kratko blanširajte v slani vodi, nato jih prelijte z mrzlo vodo in osušite. Puranje zrezke prerežite počez na polovico in vsaki polovici zarežite po dolgem žepek. Ohrovtov list prerežite na polovico, odstranite kocen in obložite z nadevom ter zvijte. Zrezke na notranji strani začinite, napolnite z ohrovtovo rolado in pritrdite z zobotrebci. Nato jih posolite in poprajte. Jajci razžvrkljajte, drobtine in sezam zmešajte. Zrezke najprej povaljajte v jajcu in nato še v drobtinah. Margarino segrejte in zrezke pecite najprej 1 minuto na močnejšem ognju, nato pa še na vsaki strani 4 minute na majhni vročini.

Oglejte si sorodne recepte
Puranov soute stroganoff
Polnjena puranja stegna
Puranja rolada na zelenjavi iz žara
Puranji zrezek po provansalsko
Špinačni njoki s puranjim ragujem
Puranji zrezki in riž z mandlji
Oglejte si tudi
Svinjska pečenka z zeliščno skorjico
Jedi iz svinjine, Mesne jedi

Svinjska pečenka z zeliščno skorjico

Damjakove zarebernice po lovsko
Jedi iz divjačine, Mesne jedi

Damjakove (jelenje) zarebernice po lovsko

Jedi iz svinjine

Martinov krožnik koline

Zadnje objave

NOVO 21. 12. 20 Bučno olje

veganski recepti za vsak dan
NOVO 17. 12. 20 Veganski recepti za vsak dan

NOVO 06. 12. 20 67. GTZ Slovenije

NOVO 07. 05. 20 Chefs care dobrodelna akcija

NOVO 30. 01. 20 Valentinovo 2020 | Murder Mystery večerja v Mariboru

O nas

O nas

Slaviša Amidžić

Web Kulinarika | kuharski recepti, kuharski nasveti, kulinarična Slovenija

Ponudba

Kuharski recepti

Novosti s področja kulinarike

Kuharski tečaji

Catering

Kontakti

info@web-kulinarika.si

Oglaševanje

© Copyright - Web-kulinarika Slovenija
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Varstvo osebnih podatkov
  • Splošni pogoji
  • Piškotki
  • Izdelava: Spletni Nastopi
Scroll to top